Maak van je lot een plot’, dat is in een zin de strekking van dit boek! Ik vond het vooral interessant omdat het geschreven is door een theatermaakster en niet door een theoloog, filosoof of psychotherapeut. Want de inhoud was niet nieuw voor mij, maar door de ogen van een dramaturg toch wel weer verfrissend en inspirerend. En sowieso is dit boek in alle opzichten ook echt het verhaal van mijn leven. Verhalen, narrativiteit, zingeving en de overtuiging dat we een enorme transformatieve kracht in ons hebben, dat zijn belangrijke elementen en uitgangspunten in mijn leven. ‘Verhalen maken zit in onze menselijke psyche ingebakken. Zodra we ons daar meer bewust van zijn, kunnen we ons verhaal sturen en bijsturen en zo meer vitaliteit aanboren.’ ‘Het is misschien wel de belangrijkste opgave van ons menszijn om aspecten waarvan we het bestaan niet vermoeden aan te spreken en wakker te maken.’ ‘Er zijn altijd nieuwe perspectieven mogelijk die leiden tot nieuwe waarden en een hernieuwde levensenergie.’ ‘Je vindt jezelf opnieuw uit en dat is precies wat het leven met regelmaat van je vraagt.’