Ik ben er nog een beetje beduusd van…mijn digitale detox van 4 dagen. Ik besloot mijn stedentrip te combineren met een digitale onthouding (had natuurlijk wel iemand bij me die bereikbaar was en ik had zelf mijn telefoon in mijn rugzak voor noodgevallen… geldt het dan nog als onthouding?). Ik vond het FANTASTISCH: ik was echt weg! Ik zat in een heerlijke gezinsbubbel. Kinderen hadden ook geen tablets bij zich. We hadden spelletjes voor het geval dat… En we hadden boeken mee uit de bieb. Ik voel nu pas hoezeer die smartphone mij de hele tijd aan het werk houdt. Ik hoefde de afgelopen dagen geen foto’s te maken (‘mijn telefoon staat uit!’ bleek al heel snel als nieuwe wetmatigheid in ons gezin te gelden…niemand zei dus ‘zet m dan aan…’?!?!). Er werd me al heel snel niet meer gevraagd hoe laat het was of wat voor weer het zou worden. Mails, agendameldingen en apps…Man! Wat een rust als je daar niet meer mee bezig hoeft te zijn. Dan is er dus geen vermenging meer tussen prive en werk of tussen gezin en vrienden. Dan heb je dus alle tijd om goed om je heen te kijken. En dan valt pas op dat echt iedereen op die telefoon zit te kijken. De detox heeft me rijker gemaakt en ik kijk uit naar het volgende detoxmoment… ik denk aan die twee weken met kerst en oud&nieuw….dat is pas detox XXL.. Maar deze ervaring maakte me ook 200 euro armer… ik had namelijk ook het vriendelijke mailtje van de airline niet gezien… en kwam er dus te laat achter dat er op het vliegveld werkzaamheden waren en dat inchecken op het vliegveld echt zo ouderwets is… daar betaal je 50 euro de man voor…