Menu

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

wie ik ben

Geboren in Rotterdam (1976),tweelingzus van Marnix Dekker, dochter van Kees en Ria Dekker, echtgenote van Carsten, moeder van Nathan (2008) en Ruben (2010).

Op mijn achttiende begon ik aan mijn studie Theologie in Tilburg. Geen vanzelfsprekende keuze, maar dat realiseerde ik mij toen nog niet. Ik wilde lang en veel studeren! En me eigenlijk alleen maar bezig houden met de grote vragen van het leven. Ik wilde filosofie, psychologie, sociologie, rechten, letteren en geschiedenis studeren. En dat terwijl ik op de middelbare school een echte bèta was en het liefst sommetjes maakte. Theologie was nog een van de weinige studies waar je zeven jaar studiebeurs voor kon krijgen. En een studie waarin al die vakken aan bod kwamen. Een echte klassieke studie met ‘klassieke’ vakken zoals Retorica en Metafysica. Alhoewel ik in het uitgaansleven regelmatig deed alsof ik psychologie studeerde, om zo te voorkomen dat ik weer eens moest gaan uitleggen waarom God wel of niet zou bestaan, heb ik geen seconde spijt gehad van deze studiekeuze. Ik heb die zeven jaar ruim volgemaakt, waarbij ik aan meerdere universiteiten en hogescholen mocht studeren. Ik schoolde mij tot Geestelijk Verzorger. En daarna studeerde ik als praktisch theoloog af aan de Katholieke Universiteit Utrecht. Mijn doctoraal scriptie ging over de betekenis van het heilige voor jonge mensen. Het belangrijkste dat ik leerde tijdens mijn opleiding is dat dé waarheid niet bestaat en dat er vele interpretaties mogelijk zijn. Deze studie leerde me te redeneren maar vooral ook te nuanceren.

Ik werd vakdocent Godsdienst/Levensbeschouwing aan de Hogeschool Leiden. En daarnaast deed ik op freelance basis projecten rondom religie, zingeving en levensbeschouwing. Ik deed dat in opdracht van onder andere Imagine IC, Casella en gOdschrift.

Nu werk ik al weer enige tijd voor de Thomas More Hogeschool Rotterdam. Eerst als vakdocent godsdienst/levensbeschouwing,  praktijkopleider en beeldcoach. En de laatste jaren vooral als voorzitter van de examencommissie, beleidsmaker en onderwijsmanager.

De (moes)tuin, koken en sporten helpen mij te ontspannen. Muziek en boeken zijn mijn belangrijkste energie- en inspiratiebronnen. Alles wat ik op dat gebied interessant vind of mooi, schrijf ik op in een boekje. Kilo’s boekjes verzamel ik met teksten, knipsels en hersenspinsels.

Geef een reactie