Menu

Archief

juli 2018
M D W D V Z Z
« mei    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

wie ik ben


Geboren in Rotterdam (1976),tweelingzus van Marnix Dekker, dochter van Kees en Ria Dekker, echtgenote van Carsten, moeder van Nathan en Ruben.

Op mijn achttiende begon ik aan mijn studie Theologie in Tilburg. Geen vanzelfsprekende keuze, maar dat realiseerde ik mij toen nog niet. Ik wilde lang en veel studeren! En me eigenlijk alleen maar bezig houden met de grote vragen van het leven. Ik wilde filosofie, psychologie, sociologie, rechten, letteren en geschiedenis studeren. En dat terwijl ik op de middelbare school een echte bèta was en het liefst sommetjes maakte. Theologie was nog een van de weinige studies waar je zeven jaar studiebeurs voor kon krijgen. En een studie waarin al die vakken aan bod kwamen. Een echte klassieke studie met ‘klassieke’ vakken zoals Retorica en Metafysica. Alhoewel ik in het uitgaansleven regelmatig deed alsof ik psychologie studeerde, om zo te voorkomen dat ik weer eens moest gaan uitleggen waarom God wel of niet zou bestaan, heb ik geen seconde spijt gehad van deze studiekeuze. Ik heb die zeven jaar ruim volgemaakt, waarbij ik aan meerdere universiteiten en hogescholen mocht studeren. Ik schoolde mij tot Geestelijk Verzorger. En daarna studeerde ik als praktisch theoloog af aan de Katholieke Universiteit Utrecht. Mijn doctoraal scriptie ging over de betekenis van het heilige voor jonge mensen.

Ik werd vakdocent Godsdienst/Levensbeschouwing aan de Hogeschool Leiden. En daarnaast deed ik op freelance basis projecten rondom religie, zingeving en levensbeschouwing. Ik deed dat in opdracht van onder andere Imagine IC, Casella en gOdschrift.

Nu werk ik al weer enige tijd voor de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Eerst als vakdocent godsdienst/levensbeschouwing en opleidingsdocent. Maar nu vooral als voorzitter van de examencommissie en als coördinator van de propedeutische fase. Ik houd ervan om mijn visie te combineren met analyses. Overzicht houden, structuur en orde aanbrengen, geeft mij energie. Daadkracht en verantwoordelijkheid nemen past bij mij. De komende jaren wil ik mij verder bekwamen in het besturen en leidinggeven. Als theoloog voel ik mij als een vis in het water op bestuurlijk niveau. Het grote verhaal in beeld krijgen, ‘er even boven gaan hangen’, dat zit in mijn genen. Maar ook: verantwoordelijk dragen en besluiten nemen. Als theoloog ben ik getraind in het vertellen van een goed verhaal en om een inspirerende roerganger te zijn.

Mijn gezin, de (moes)tuin, mijn vrienden en familie zijn mijn belangrijkste energie- en inspiratiebronnen. En muziek en boeken helpen mij te ontspannen en zijn voedsel voor mijn ziel. Alles wat ik op dat gebied interessant vind of mooi, schrijf ik op in een boekje. Kilo’s boekjes verzamel ik met teksten, knipsels en hersenspinsels.

Voor een compleet overzicht van werkzaamheden en betrekkingen verwijs ik je naar mijn CURRICULUM VITAE en profiel op Linkedin

Contact opnemen kan via: mail@leontiendekker.nl

 

Geef een reactie