mijn muzikale biografie

 

Ik groeide op met klassieke muziek en dan vooral opera en andere zangstukken. Maria Callas bij het ontbijt. Het duet van de parelvissers als muzikale omlijsting bij alle hoogte- en dieptepunten. Puccini, Purcell, Verdi…het kwam allemaal voorbij dankzij de inbreng van mijn moeder. Zingen is haar lust en haar leven. Toen ik zeven jaar was begon ik met pianolessen. Tot mijn twintigste had ik les en leerde ik zo niet alleen om het instrument te bespelen maar heel veel meer: doorzettingsvermogen, discipline, aandacht, samenspelen, afstemmen, luisteren en invoelingsvermogen. Maar de belangrijkste levensles die ik hierdoor leerde was: doorspelen nadat je een fout hebt gemaakt. Niet meteen stoppen maar doorgaan en blijven genieten.

Ik speel nog steeds bijna iedere dag piano. Het helpt me om te ontspannen na een dag werken. En juist ook het instuderen van nieuwe werken geeft mij energie…daar blijf ik me over verbazen.. hoe inspanning tot ontspanning kan leiden.  Ik speel regelmatig samen met andere muzikanten en het doel is om ook af en toe lunchconcertje te geven thuis of op locatie.

Ik bezoek maandelijks concerten in het concertgebouw in Amsterdam en geniet daar iedere keer weer van de entourage, de rijke historie en… gewoon van de spanning van een live-uitvoering.

Naast klassieke muziek luister ik ook graag naar andere stijlen: jazz, soul, fado, Franse chansons, symfonische rock… Ik ben een muzikale veelvraat… Behalve dan: techno, operette en volksmuziek a la Frans Bauer…

Foto’s: achter de piano in mijn ouderlijk huis (1978 en 1985)

Het Hybris-trio… wij treden met plezier op in achterkamers.