Menu

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

leeg worden

20 juli 2013 - Author: admin - Comments are closed

images

Vakantie komt van het Latijnse woord ‘vacare’, dat ‘leeg worden’ betekent.

Dan zou het dus zo moeten zijn dat je helemaal vol bent op het moment dat je op vakantie gaat. Maar dan ben je toch juist helemaal leeg? Dan ben je ‘op’! Ik tenminste wel.

En als je dan echt op vakantie gaat dan zorg je dat je allemaal leuke dingen doet. Je reist, je ontmoet, je bezoekt, je ontdekt… Daar ben je dan ‘vol’ van.

Vakantie in deze tijd betekent meestal ‘vol raken’ in plaats van ‘leeg worden’. En als je thuiskomt ben je eerst weer een week bezig om ‘leeg te worden’: auto leeg, tassen leeg, wasmand leeg, brievenbus leeg, mailbox leeg…

Op vakantie gaan? Ik zeg voortaan: ‘Ik ga opladen!’

Opladen komt van het Latijnse woord ‘opplere’, dat ‘vullen’ betekent.

Categories: Geen categorie

Discussion (2 reacties)

  1. by Annemiek

    Mooi om te lezen dat vakantie dus leeg worden betekent maar we het in de huidige tijd als opladen zien! Toch heb ik in deze eerste vakantiedagen een middagje voor mezelf geregeld. Oppas thuis en de natuur in. Opzoek naar stilte, rust en ruimte in m’n hoofd. Om leeg te worden? Om ruimte te maken voor nieuwe idee├źn. Om ruimte te maken zodat ik kan luisteren naar Gods stem. Het is prima bevallen en smaakt naar meer. Wat er in de stilte mag ontstaan, daar ben ik vol van!

  2. by Monique van Dijk

    Maar leeg worden van al het denken…even niet moeten..loslaten vind ik wel fijn…leeg worden in het hoofd …ruimte maken…fijne vakantie!