Menu

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Heb ik nog verbinding?

13 juni 2013 - Author: admin - Comments are closed

muziek foto website

Samen naar muziek luisteren in mijn werkcollege over muziek op de Thomas More Hogeschool. De opdracht was: neem muziek mee wat je kunt gebruiken bij een les godsdienst/levensbeschouwing op de basisschool. Muziek kan namelijk een hele mooie ‘incentive’ zijn voor een levensbeschouwelijk gesprek met kinderen. Maar dat moest ik in dit werkcollege nog laten zien aan de studenten. En dan blijkt het aanbod weer zo divers te zijn. Alle muziekgenres komen voorbij. Voor mij altijd spannend want ik luister in de auto te veel radio 1 en te weinig radio 3.

Voor je het weet zit je met de hele groep het nummer ‘Zijn’ van Gers Pardoel te luisteren. Terwijl de hele groep hard meezingt, scan ik de woorden en schrijf enkele passages haastig op het Whiteboard. Gers gebruikt een en al beeldtaal! En ook best filosofisch: “Ik ben een deel van wat ik wil.” Die Gers! Ik heb maar 50 minuten!

En wat vooral aanspreekt is het refrein: “Zolang je maar, jezelf was, jezelf bent, jezelf blijft.” Ik verslik me daar dan bijna in. Maar de studenten hebben niet zo’n moeite met deze opdracht van Gers Pardoel. Ik pak het voorzichtig aan: “Hoe weet je dan wanneer je ‘jezelf bent’? En:”Is er dan 1 zelf?”.

Een paar studenten kijken me met grote ogen aan.. “hallo! Heb ik nog verbinding?”

 

 

Categories: Geen categorie